Introductie

Paul Geilenkirchen (1947-2022) was tot zijn pensionering in 2004 werkzaam als Projectmanager bij de materieeldienst van de landmacht. Zijn bijzondere interesse ging sindsdien uit naar de geschiedenis van de kolenwinning in de Oostelijke Mijnstreek. Hij publiceerde regelmatig artikelen over dat thema en onderhield daarnaast enkele websites over de mijnbouw. Zijn website www.domanialemijn.nl werd in 2012 door de vakjury van de geschiedenisonlineprijs.nl uitgeroepen tot winnaar in de categorie particulieren en verenigingen.

De website is niet meer online. Stichting De Koempels van de Domaniale heeft de rechten verkregen om uit de nalatenschap van Paul Geilenkirchen te mogen publiceren. Omwille van auteursrechten op afbeeldingen vermijden wij naar ons beste vermogen om afbeeldingen toe te voegen waarvan wij de rechten niet hebben.

Wij willen Paul eren door zijn artikelen weer voor een groter publiek toegankelijk te maken. Wij zijn hem erg dankbaar dat hij zoveel research heeft gedaan naar de Domaniale mijn. Een schat aan informatie, een levenswerk, Dank je wel Paul – koempel - ,  Glück auf.