1 januari 2022
Facebook.
Schacht Nulland werkt momenteel aan een nieuwe Facebook pagina. De oude Facebook pagina "Koempels van de Domaniale" vervalt hiermee als officiële pagina van de koempels van de Domaniale Mijn. Wanneer de nieuwe Facebook pagina gereed is, zetten we de link op onze website zodat U ons nieuws ook weer via Facebook kunt volgen !

Januari 2022
Corona.
In verband met de huidige corona maatregelen is Schacht Nulland gesloten voor publiek. Zo gauw als de maatregelen het toelaten openen wij weer als vanouds op woensdagen van 09:00-12:00 uur en volgens afspraak. Toegang wordt gecontroleerd met de corona check app.

1 november 2021
Opnames Beleef Kerkrade TV.
Een spannende dag bij Schacht Nulland. Er werden opnames gemaakt door Beleef Kerkrade. Jo Wiertz en Mark Meijer  werden geïnterviewd door Lex Nelissen van het programma Lex Ontmoet. Bovendien waren er nog vele andere interessante gasten aanwezig. De opnames werden uitgezonden op televisiezender RTV Parkstad.

12 oktober 2021
Maand van de geschiedenis HIP@Hub Thema - Het dagelijks leven van de mijnwerker.
Samen met HIP@Hub is er door de Koempels van de Domaniale een presentatie over de geschiedenis van de mijnen georganiseerd.  Het was een zeer geslaagde middag met veel bezoekers, zij konden tijdens of na de presentatie vragen stellen over de mijnen.  De presentatie werd gegeven door dhr. Jo Schäfer.

16 juni 2021
Fiets  'in het spoor van de mijnen'.
Bij wijze van startschot voor het ontdekken van de nieuwe fietsroute  "in het spoor van de mijnen", overhandigde wethouder Tim Weijers van de Gemeente Kerkrade - mede initiatiefnemer van de route - het 1e exemplaar aan de oud-koempel Hens Peters van de Koempels van de Domaniale.

Tevens fietsten de wethouders van de drie andere betrokken gemeenten - Heerlen, Landgraaf en Simpelveld - naar een mooi overblijfsel uit de Mijntijd op de route in hun eigen gemeente. De fietsroute van 58,6 km lang staat beschreven in een boekwerkje dat langs 39 (on)bekende bezienswaardigheden uit de Mijntijd ( 1900 - 1974 ) voert - compleet met qr codes en plattegronden.
Lees verder